Pyhän Kolminaisuuden päivä

Salattu Jumala

Läntisessä kirkossa määrättiin vuonna 1334, että helluntain jälkeistä sunnuntaita vietetään Pyhän Kolminaisuuden juhlana. Pyhäpäivän sanomassa kiteytyy kirkon opetus Jumalan kolmiyhteisyydestä. Pyhän Kolminaisuuden päivä on uskontunnustuksen päivä.

Raamatuntekstit puhuvat Jumalan salatusta olemuksesta, joka ylittää kaiken ihmisymmärryksen. Jumala on yksi, mutta hän on ilmoittanut meille itsensä Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä. Hän vaikuttaa Luojana, Lunastajana ja Pyhittäjänä. Usko ei käsittele Jumalan olemusta tiedollisesti eritellen vaan ihmetellen, ylistäen ja hänen armotekojaan julistaen.

Jumalanpalvelus on seurakunnan yhteinen kokoontuminen. Jeesus on siellä mukana. Hän puhuttelee meitä luetussa Raamatun sanassa ja siunaa osallistujat ehtoollisessa. Hän antaa synnit anteeksi ja varustaa elämään kristittynä. Meidän tuomisemme Jumalalle ovat synnintunnustus, rukous ja kiitos. Jumalanpalvelus on kohtaamispaikka.

Jumalanpalvelus

Jumalanpalvelus on seurakunnan yhteinen kokoontuminen

Pieni rukoushetki

Pieni rukoushetki Sanan äärellä.

Jumalanpalvelus

Jumalanpalvelus on seurakunnan yhteinen kokoontuminen