Jumalanpalvelus

Kirkastussunnuntai

Kirkastettu Kristus

Kirkastussunnuntaita on vietetty Ruotsissa ja Suomessa jo 1500-luvulta lähtien 7. kolminaisuudenpäivän jälkeisenä sunnuntaina (nykyisin 8. sunnuntai helluntaista). Kristuksen kirkastuminen oli hänen elämänsä taitekohta. Apostolit saivat omin silmin nähdä hänen jumalallisen suuruutensa ja kuulla Jumalan äänen: ”Tämä on minun rakas Poikani, kuulkaa häntä.” Jumalan kirkkaus tulee ilmi kaikkensa uhraavassa rakkaudessa.

Vuorella apostoleille ilmestyivät kirkastetun Kristuksen lisäksi Mooses ja Elia, Vanhan testamentin lain ja profeettojen edustajat. Kristillinen kirkko näki alusta lähtien Kristuksen elämänvaiheet, kuoleman ja ylösnousemuksen Vanhan testamentin lupausten täyttymisenä.

Jumalanpalvelus on seurakunnan yhteinen kokoontuminen. Jeesus on siellä mukana. Hän puhuttelee meitä luetussa Raamatun sanassa ja siunaa osallistujat ehtoollisessa. Hän antaa synnit anteeksi ja varustaa elämään kristittynä. Meidän tuomisemme Jumalalle ovat synnintunnustus, rukous ja kiitos. Jumalanpalvelus on kohtaamispaikka.

Jumalanpalvelus

7. sunnuntai helluntaista - Rakkauden laki