Uutislistaukseen

Sisarussuhteet - Miten me voimme olla niin erilaisia?

24.10.2019 09.50

Naisten iltakahvit torstaina 7.11.2019 klo 17.30 alkaen aiheella Sisarussuhteet - Miten me voimme olla niin erilaisia? Vieraana Senja Haverinen, psykoterapeutti ja työnohjaaja Paltamosta.

Oletko joskus miettinyt, miten voi kahdesta tai useammasta ihmisestä, jotka ovat kasvaneet saman äidin ja isän lapsina ja saman katon alla, voi kuitenkin tulla niin erilaisia? Tutkijatkaan eivät ole päässeet yhteisymmärrykseen siitä kumpi on vaikuttanut persoonallisuuteemme enemmän, perimä vai ympäristö. Sisarussuhteisiin vaikuttaa esimerkiksi sukupuolijakauma, ikäero, sisarusten lukumäärä ja vanhempien sisarustausta.

Paikkamme sisarusparvessa näyttelee suurempaa roolia kuin uskomme valitessamme tulevaa kumppania. Lapsuuden perheessä opittu malli kulkee mukanamme ja vaikuttaa meidän työpaikan ja parinvalintaan. Useimmat meistä ovat harjoitelleet osansa kunnolla lastenkamarissa ja ovat siinä hyviä, eikä meillä ole mitään halua muuttaa tätä roolia myöhemmässäkään vaiheessa.

Kenenkään paikka sisarusparvessa ei ole toista parempi tai huonompi. Kaikilla on etunsa ja haittapuolensa, kaikkia tarvitaan ja kaikki voivat täydentää toisiaan, mutta ne tekevät meistä erilaisia ja saavat meidät valitsemaan eri teitä elämässä.

Kuulemme tästä asiasta lisää torstaina 7.11. klo 17.30 naisten iltakahveilla.

Senja Haverinen - Psykoterapeutti, työnohjaaja