Kirkko

Kirkkokatu 1, 89200 Puolanka

Kirkko

Puolangan kirkko on valmistunut ja otettu käyttöön vuonna 1954. Sen on suunitellut yliarkkitehti Olavi Sortta. Puolangan kirkon erityispiirteenä on korkealle kaartuva valoisa katto. Lamppuja ei ole näkyvissä, vaan valo loistaa valkoisesta katosta. Puuta on runsaasti näkyvillä kirkon reunoilla.

Paavo Tolosen maalaama alttaritaulu on vuodelta 1982. Siinä Jeesus kutsuu ja puhuttelee erilaisia ihmisiä, ja ihmiset vastaavat kutsuun eri tavoin. Jeesus on keskellä elämää.

Puolangan kirkon parkkipaikka kirkon pihassa on kohtuullisen laaja. Kirkkoon on invaluiska, jota pitkin pyörätuolissa oleva pääsee kirkkoon avustettuna. Myös ehtoollispöytään pääsee pyörätuolilla. Kirkon eteisessä on wc, joka pienuutensa vuoksi ei kuitenkaan sovellu invalidien käyttöön. Kirkossa on istsumapaikkoja noin 350 hengelle.
Vaativa pyörätuolireitti

Kirkkokatu 1, 89200 Puolanka