Virkatodistus ja sukututkimus

Virkatodistus ja sukuselvitys tilataan soittamalla kirkkoherranvirastoon, puh. 050 5141 005 tai sähköisellä lomakkeella. Kirkkoherranvirasto on auki ma-to klo 9-12.

Seurakunnalla on hallussaan erittäin kattava kirjanpito seurakunnan jäsenten henkilötiedoista jo yli 200 vuoden ajalta. Vanhimmat tiedot ovat kirkonkirjoissa ja niistä otetuissa mikrofilmeissä. Nykyisiä ihmisiä koskevat tiedot ovat koko kirkon yhteisessä sähköisessä KIRJURI- järjestelmässä.

Näiden perusteella annetaan pyydettäessä virkatodistuksia.  Virkatodistus voi koskea yhtä henkilöä, perhettä tai sukua laajemminkin. Tällaista laajempaa todistusta sanotaan sukuselvitykseksi. Virkatodistuksia tarvitaan  mm. henkilön kuoleman yhteydessä.

Sukututkimusta varten kirkonkirjoja voi tutkia netistä Suomen Sukuhistoriallisen yhdistyksen sivuilta.

Laajoja sukututkimuksia tehdään seurakunnissa resurssien mukaan.

Virkatodistusten hinnat:

Kirjuri-jäsentietojärjestelmästä otettava, yhden ihmisen yksittäistä tietoa koskeva todistus on maksuton.

Kun Kirjuri-järjestelmästä otettavaan todistukseen tulee laajempia tietoja, esim. muuttotietoja ja perhetietoja, hinta on 9 euroa.

Jos todistuksen laatimiseen on etsittävä tietoja kirkonkirjoista, sen hinta on 30 euroa.

Sukututkimusta varten annettavan todistuksen perushinta on 30 euroa ja lisäksi 15 euroa jokaiselta alkavalta 30 min ajalta.

Maksullisten todistusten lähettämisestä postissa peritään lisäksi 5,50 euroa.