Kirkkoon saa tulla 7.6. alkaen

27.5.2020 14.55

Ohjeita kirkossa olevia tilaisuuksia varten

Korona-viruksen takia säädettyjä rajoituksia on kevennetty. Kesäkuun alusta seurakunta saa kokoontua jumalanpalveluksiin ja tulla ehtoolliselle.

Rajoituksia ja uusia ohjeita on edelleen voimassa. Tässä tärkeimmät:

1. Jumalanpalvelukseen saa kokoontua, kun huolehditaan 1,5 metrin etäisyyksistä ihmisten välillä.
  2. Jumalanpalvelus on edelleen nähtävissä striimattuna You Tubesta. Videolle ei kuitenkaan kuvata kirkossa olevia seurakuntalaisia eikä ehtoollisella käymistä.
  3. Joka ei tohdi tulla, voi osallistua kotonaan. Iän perusteella ketään ei kielletä tulemasta. Yli 70 vuotiaille annettu kehotus olla kotonaan karanteenissa on muuttunut suositukseksi.
  4. Etäisyyksistä huolehditaan siten, että kirkkoon tultaessa ohjataan ihmiset istumaan harvakseltaan. Penkkeihin on laitettu virsikirjat merkiksi. Samaan talouteen kuuluvat voivat istua vierekkäin.
  5. Kirkon ovella on käsien desifiointipaikka. Kädet on desinfioitava sisään tultaessa.
  6. Jumalanpalvelukseen voi tulla, jos on terve, eikä mitään flunssaan viittaavia oireita ole. Yskiminen tai aivastaminen tehdään suojatusti.
  7. Ketään ei kätellä, vältetään läheisiä kontakteja.
  8. Suojamaskeja saa käyttää, eivät ole pakollisia.
  9. Ehtoolliselle tullaan harvakseltaan, penkkijärjestyksessä. Yhtä aikaa ehtoolliselle voi tulla neljä henkilöä. Polvistumispaikat on merkitty kaiteelle.